به گزارش ایسنا، کارشناسان گونهای از حشرات موسوم به "سخت بالپوشان" (قاب بالان یا بیتل) را در آزمایشگاه در معرض موج گرما قرار دادند که این اقدام به کاهش توان باروری در حشرات نر منجر شد. همچنین آنها میگویند که این آسیب میتواند به نسل بعدی سخت بالپوشان به ارث برسد.
حشرات شاهد افت انبوه جمعیت در سراسر جهان بودهاند و کارشناسان میگویند که برای روشن شدن تاثیر گرمایش، مطالعات بیشتری لازم است.
تغییرات اقلیمی بر تنوع و فراوانی گونهها در اطراف جهان اثر گذاشته اما ساز و کار این تاثیر به درستی درک نشده است.
بنابر گزارش شبکه خبری بیبیسی، پروفسور "مت گیج" از دانشگاه "ایست انگلیا" که این مطالعه را هدایت کرده، گفت: فروپاشی تنوع زیستی و جمعیت حشرات کاملا تشخیص داده شده اما نمیدانیم که آیا گرمایش این پدیده را توضیح میدهد یا نه؟
کارشناسان سخت بالپوشان را مطالعه کردند چون ۴۰۰ هزار گونه از آنها وجود دارد که نماینده حدود یک چهارم کل گونههای جانوری شناخته شده است. افت شدید جمعیت حشرات میتواند پیامدهای قابل توجهی برای محیط زیست داشته باشد.
اخیرا مطالعهای در آلمان نشان داد که جمعیت حشرات بالدار طی ۳۰ سال گذشته بیش از ۷۵ درصد کاهش یافته و وضعیت مشابهی در جنگلهای گرمسیری "پورتو ریکو" مشاهده شده است.
پژوهش تازه که نتایج آن در نشریه "ارتباطات نیچر" چاپ شده نشان داد که قرار دادن سختبالپوشی به نام "آرد سرخ" در معرض پنج روز موج گرما در آزمایشگاه تولید اسپرم آن را سه چهارم کم میکند در حالی که انواع ماده این حشره تحت تاثیر گرما قرار نمیگیرند.
این پژوهش نشان داد موج گرمای اول توانایی تولید مثل حشرات نر را نصف کرد و موج گرمای دوم تقریبا آنها را عقیم کرد.
"کرس سالس" از متخصصان این مطالعه گفت: مطالعه ما نشان میدهد که موج گرما آمادگی تولید مثل نرها را نصف میکند و یکدست بودن این تاثیر در میان جمعیت حشرات شگفتانگیز بود.
سایر مطالعات نشان داده است که گرما میتواند به توانایی تولید مثل مردان آسیب بزند، موضوعی که در مورد سایر پستانداران هم صادق است.
بنابر این گزارش، با تغییرات اقلیمی انتظار میرود موارد وقوع موج گرما بیشتر شود و بر سلامت انسان و سایر گونهها تاثیر بگذارد.
نظر شما